Kuvia vuosien varrelta -Photos through years – Fotos Uber Jahre

Augsburg Vikings
Schongau at the Head Office
Mr Griffin Cup
Neljä Wickenheisers – The Four Wickenheisers
Olihan siellä tehdaskin – Yes, there was a Mill
Kaikkein komein – Simpa – The most handsome
Esa ja Tomi
Jenny ja Jaromir
Gregory ja Linkku
Noin jääkiekkoa – some Hockey
Augsburg ja Raflatac
Pietarsaaren hurmaa – WE WON!
Juniors!
ting for the bus or plane or train…
Maisterit
Väsyttääkö? Are you tired?
Rush hour
Veivi
Mikko the Great
Kari-Matti meneeeee….
Sovussa – in alle Ruhe
Minä – Ich!
Tuuletus – Drying
Lähden liitään…
Ikoni

Aaltonen, itte
Dietmar
Kaverit – Freunde
Tinke
Ja sit miä…
Ronny
Rahkolan Tomi, koskista! Kiitos!
Big bad 69 und Pokko
Kaikki hyvin? Alles gut? Zum Beispiel
Igor
Muitakin taitoja – Other skills
Krooh…
Olisinhan minä, mutkun – I would have but….
Eva
Tinke taas
Caj-Ove
Sukkapää – Head in the Sock
to ratkaisee – skill, that’s it!

Maskimiehet – Hindering the Goalie
Yhdessä – Together
Dietmar Erhard – The Sheriff
SataMaito – HundredMilk 🙂
Kultainen ananas – The Golden Girls
Dirlandaa…
Oliks kellää hajuakaan siitä, mitä pitäis tehhä? Anybody got a clue what we should do?
Jussi ja pojat. Jussi and the Boys
Ny on kiire! Hurry up!
Jäähalli – Ice Hall
Huimaa menoa! Speeeed!
Kolmikanta – Dreiseitig
Tääkö kiakko? You call this hockey?


Valmiina töihin – Dietmar ja Ilkka. Ready for work.
Rajatarkastus – Grenzkontroll
Rangaistus on kivaa! Straff ist Spass!
Kymin komiat – Kernige aus Kymi
Voittaja! Der Sieger!
Palkittuja
Ensimmäisen maalin Porissa teki… First goal in Pori, scored by…
Humble Harry
Syötä minulle ensi kerralla – Pass the puck to me next time..
Aterialla – Essen
Mika ”Pekke” Eriksson, Kymi
Syöttö – Pass
Länsirannikolta – From the West Coast
Pinktober
JEEEEE!
I love Ice Hockey!
MIkkelin mietteliäät – Gedankenvoll in Mikkeli 2018
Michael and Reiner – Dynamic Duo
Iloinen Raimund Happy Raimund
Kyllä se kohta – Bald, bald…
Kari-Matti Inkamo Länsirannikon myrsky – West Coast StormPietarsaari 2019
Pietarsaari 2019 – Harry, Katrin, Manuel
Rikollista toimintaa Pietarsaaressa – Criminal action in Pietarsaari
Sabrina, kisojen nuorin – Youngest of the Games 2019
Jumbofinaalia – Jumbo final 2019
Pupuliikenne – Rabbit transport
Äijät, me voitettiin! Guys, we did it!

The Griffin Cup – Aarnikiekkoa UPMläisittäin

The Griffin Cup – Aarnikiekko

Timo Nurmberg, Kymi:

Turnaukset ovat monelle kevään kohokohta. Sitä suunnitellaan jo pitkin talvea. Ja tulevia turnauksia katsellaan jo vuosien päähän. Johtuen kaiketi siitä että vanhennutaan kaikki ja mietitään missä vaiheessa on hyvä siirtää omalta osalta kapula nuoremmille…Parasta turnauksissa on tietysti pelaamisen hauskuus, mutta heti perään mahtava yhteishenki joukkueiden ja pelaajien/johtoryhmien kesken.

  Illat loppuu aina kesken kun tapaa tuttuja jo vuosien takaa. Kaverisuhteita on syntynyt vaikka kuinka paljon. Ja kielitaitoakin saa sopivasti ylläpidettyä saksalaisten ystävien kanssa. Järjestelyt ovat aina iso ponnistus ja siitä nousee hattu joka kerta kun kotimatka koittaa. Voittaminen on joka vuosi vaikeampaa niinkun kuuluukin. Mutta siihen ei kyllä koskaan kyllästy…Yksityiskohtia on niin paljon et niistä saisi kirjan mut se on sit joskus myöhemmin…”

Vuonna 2001 kuusi UPM:n suomalaista tehdasjoukkuetta – vajaat sata kiekkoilijaa – kokoontui Kuusankoskelle pelaamaan jääkiekkoa konsernin mestaruudesta ; The Griffin Cup’ia. Erilaisten työpaikkaturnausten sijaan haluttiin ottaa selville missäpäin UPM:mää pelataan taitavinta kiekkoa. Saksalaisten tullessa vuonna 2003 mukaan toimintaan kasvoi joukkueiden määrä kahdeksaan. Nykyään osallistujia on kaksitoista. Pelaajat, huoltojoukot ja toimitsijat huomioden noin kaksisataa nykyistä tai entistä UPMläistä nauttii jääkiekosta, yhdessäolosta ja uusista ystävyyssuhteista. Yksiköiden päälliköt ovat olleet usein innokkaasti mukana katsomossa.

Tänä vuonna pelattiin jo kahdeksattatoista kertaa. Järjestelyvastuun kierrättämisen myötä kukin osallistuja joutuu vuorollaan olemaan isäntänä. Alustavasti on sovittu Cup’in jatkamisesta ainakin vuoteen 2025 asti. Kymi on ollut voitokkain seitsemällä mestaruudella. Kaukaalla niitä onkuusi ja Pietarsaarella kaksi.

Mitäpä UPM hyötyy tästä? Tosiasia on että hyvä fyysinen kunto tuo myös hyvän psyykkisen kunnon. Toinen positiivinen asia on se myönteinen julkisuus jota tapahtuma tuo järjestävälle paikkakunnalle; meistä on ollut juttuja paikallislehdissä ja kiekkopiireissä, olipa 2004 juttu valtakunnallisessa Kiekkolehdessäkin.

Kolmas myönteinen asia on pelaajien paikkakuntarajoja ylittävä ystävyys, sitä kautta syntyvä luottamus ja avoimuus keskustella keskenään. On myös pelaajia, jotka ovat käyneet työvierailuilla muilla tehtailla lyhyemmän tai pidemmän aikaa sekä pelaajia, jotka ovat vaihtaneet työpaikkakuntaa saatuaan toisen tehtaan pelaajilta tietoa jne. Yhteisöllisyys – sitä on ja paljon. Tunnemme toisemme, tunnemme yhteenkuuluvuutta kaikille rakkaan lajin piirissä ja se tunnelma, sitä ei osaa sanoin kuvata. Upeita muistoja eri vuosilta.

Mutta antakaamme muidenkin voittaneiden pelaajien kertoa omin sanoin:

Jorma Jaatinen, SiSu Pietarsaaresta kertoo:

E-passi syö kaikkea joukkuetoimintaa erityisesti lätkää, jossa on paljon käyttäjiä. Valitettavasti sitä ei voi käyttää turnauksiin, jääaikaan tai muuhun joukkuetoimintaan. Vuosittainen Griffin Cup on tuonut meille Pietarsaarelaisille paljon tuttuja, ystäviä ja rakkaita ystäviä yli rajojen.

Konserni haluaa sitoutumista, tämä liikuntapuolen kiekkoperhe on juuri sellainen – sitoutunut. Mikään muu tapahtuma konsernin puitteissa ei liikuta näin suurta joukkoa, vaikkakin epävirallisesti.

Toivoisin että yksiköt saisivat lisää valtuuksia ja varoja tukea urheilua. Se on kaikkien etu.”


Mika Eriksson, Kymi:

No voittamiseenhan ei ikinä kyllästy. Ja mun paras muistoni näistä karkeloista oli tietyst eka vuosi kun tultii Augsburgin joukkueeseen vahvistuksiks Pänän ja Ulun kaa. Pukuhuoneen silmänruoka ekaa kertaa elämäs miellytti.

Ja parasta ollut sitten siellä Valkeakoskel aikoinaan kun Peltomaan Tinke tuli yhteen peliin apuun. Tuli meinaan syöttö lapaan hiukka kovempaa ja tarkemmin. Sekä voitetti kait ekaa ja vikaa kertaa Augsburgin joukkueella Tervasaari 4-3 muistaakseni. Ainaski maalin erolla koska tein voittomaalin juuri Peltomaan syötöstä.”

 

Ja alusta asti mukana olleen Tervasaarelaisen kommentti:

Mielestäni UPM:n ainoa tällä hetkellä toimiva jääkiekkoturnaus yhdistää työntekijät, työnjohtajat ja ylemmät toimihenkilöt samaan joukkueeseen joka auttaa parantamaan yhteishenkeä UPM tehtailla.

Tervasaaren joukkue harjoittelee kiekkoa 2-3 kertaa viikossa 15.8.-9.4. Joka vuosi kauden päätavoitteena on Griffin joka pelataan keväällä jollain tehdaspaikkakunnalla.

Jääkiekko parantaa fyysistä ja henkistä kuntoa ja työhyvinvointia. Griffin on pyörinyt nyt 18 vuotta yhtäjaksoisesti ja jotta toiminta jatkuisi olisi hyvä jos UPM tukisi turnaustapahtumaa maksaen turnausmaksun ja kuljetukset turnaukseen joka joukkueelta.”

Esa Pellonharju Kaukaalta on myöskin ollut ensimmäisestä turnauksesta asti mukana:

Cup on mahtava tapahtuma! Menet minkä tahansa joukkueen pukuhuoneeseen tai bussiin, olet aina tervetullut. Pelit otetaan tosissaan mutta pelataan siististi. Voitetun loppuottelun jälkeen on mieletön tunne – sanoin kuvaamaton. Mutta sijoituksesta huolimatta kaikki ovat voittajia. Hatunnosto saksalaisille joukkueille, jotka ovat olleet mukana vuodesta 2003. Sydämellisiä ihmisiä. Augsburgista otetaan usein etukäteen yhteyttä mikäli tuuraajia kentälle tarvitaan. Loppupään sijoituksista huolimatta ovat mukana, hienoa! Tunnemme olevamme yhtä perhettä.

E-passi tulee aiheuttamaan ongelmia jatkon kanssa. Se on joukkueurheilun kannalta huonoin vaihtoehto. Pitää keksiä toinen keino. Hallinnon kanssa olisi hyvä päästä juttelemaan, edustammehan joka kerta UPM:ää. Eikä kertaakaan ole tarvinnut hävetä kentällä eikä sen ulkopuolella.”

Esan ”Dirlandaa”-esityksestä on tullu Griffin Cupin legenda! Thegriffincup.fi nettisivut palvelevat sekä yhtiöläisiä että erityisesti niitä jotka syystä tai toisesta eivät enää ole palveluksessa.

Raimund Wohlfart, Schongau:

 

Wir als Team von Schongau, haben seit 2003 bis auf einmal immer am Griffin Cup teilgenommen.

Für uns ist die Teilnahme am Turnier ein fester Bestandteil der Eishockeysaison.

Es ist jedes Jahr schön die Spieler der anderen Mannschaften zu sehen, sich mit ihnen zu unterhalten und gemeinsam Eishockey zu spielen. Der Zusammenhalt in der eigenen Mannschaft und der Zusammenhalt, die Hilfsbereitschaft der anderen Mannschaften gibt ein gutes Gefühl.
Wir als deutsche Mannschaft wurden herzlich in die Gemeinschaft aufgenommen und sind nun Teil der Griffin Cup Familie. Wir sind stolz dazu zugehören und kommen trotz der enormen Organisation der Reise immer wieder gern zum Griffin Cup.

Schöne Grüße aus Schongau

Raimund

Hei Matti,

Olet koonnut erittäin hyvät kommentit. Haluaisin myös kommentoida Griffin Cupia.

Me, Schongaun tiiminä, olemme osallistuneet Griffin Cupiin yhdessä vuodesta 2003 lähtien. Osallistuminen turnaukseen on olennainen osa jääkiekonkautta. Joka vuosi on mukavaa nähdä muiden joukkueiden pelaajat, puhua heille ja pelata jääkiekkoa yhdessä.

Oman ryhmän yhteenkuuluvuus ja kaikkien yhteenkuuluvuus, muiden joukkueiden hyödyllisyys antaa hyvän tunteen. Me saksalaisjoukkueena olemme olleet lämpimästi tervetulleita yhteisöön ja ovat nyt osa Griffin Cup -perhetä. Olemme ylpeitä voidessamme olla osa tätä ja huolimatta matkan suunnattomasta järjestämisestä aina haluamme tulla Griffin Cupiin.

Terveisiä Schongausta Raimund

 

Teksti: Matti J Oksanen, Kuvat: The Griffin Cup arkisto